אם אתם בעלי עסק ואתם חושבים לבנות אתר לעסק שלכם, בטח עולות לך המון שאלות...
איך עושים את זה? איך זה עובד? איך לבחור חברת בניית אתרים טובה? מה תהליך העבודה? כמה זמן זה יקח לבנות אתר? והאם לבנות אתר וורדפרס או אולי wix?
במדריך הזה אני אנסה לענות על שאלות אלו ורבות אחרות כדי לעזור לך לעבור את תהליך בניית האתר העסקי שלך בקלות ומהירות.
ויותר מזה...
במדריך הזה אני אנסה לתת לך כלים וטיפים שיעזרו לך לבנות אתר שהוא לא רק יפייפה ופעיל – אלא כזה שיעזור לך להשיג את המטרות העסקיות שלך.
אז בואו נצא לדרך.
אז איך בונים אתר עסקי?
כדי לבנות אתר עסקי שיעבוד עבורך ויעזור לך להגדיל ולפתח את העסק שלך, חשוב להבין שיש תהליך שיש לעבור.
לא כל בעל העסק בוחר לעבור את הדרך הזו בצורה הבאה, אבל זו הדרך שאנחנו ממליצים עליה מהניסיון שלנו בעשור האחרון.
כדי להפוך את תהליך בניית אתר עסקי לקל ומהיר, עקבו אחרי השלבים הבאים:
א. בחרו מטרה ברורה לאתר - מה אתם רוצים שהאתר יעשה עבורכם? האם זה יצירה של לידים? בנייה של רשימת תפוצה? פניות טלפוניות? רכישות?
ב. בחרו פלטפורמה לבניית אתרים - או במילים אחרות וורדפרס, וויקס או Shopify. בשוק היום קיימות אפשרויות רבות וחשוב שתבינו מה מתאים לכם - מבחינת התקציב וגם מבחינת האפשרויות של המערכת.
ג. בחרו חברת בניית אתרים - אחרי שברור לכם מה האתר שלכם צריך לעשות עבורכם, וגם ברור לכם איזה טכנולוגיה מתאימה לכם, כעט תוכלו לבחור חברת בניית אתרים שמתאימה לכם ויודעת לענות על הדרישות שלכם.
ד. הכינו את החומרים הגרפיים ותוכן - לקראת הפגישה עם החברת בניית אתרים, חשוב שתכינו את כל החומר השיווקי שלכם והחומר הגרפי.
חברת בניית האתרים תקח את החומרים שלכם ותבנה אתר שתואם את המיתוג שלכם ותשקף את הערכים הקיימים בעסק שלכם.
ה. תנו פידבק נכון ובונה - אחרי שיצאתם לדרך ובחרתם חברה שנוח לכם לעבוד איתה, חשוב שתדעו לתת פידבק נכון למעצב שתעבדו איתו. חשוב שתשקפו לו בצורה בונה את הדברים שיש לשנות על מנת לקלוע לטעם שלכם ולמטרות שלכם.
הרבה חברות בניית אתרים גובות תשלום נוסף על סקיצות נוספות. לכן, הקפידו להיות מדוייקים בדרישות שלכם על מנת להגיע בצורה מהירה לתוצאה הרצויה.
ו. זה הזמן לעלות לאוויר - עכשיו תוכלו לפרסם את האתר החדש והמהמם שלכם. איזו חגיגה! אתם יכולים להתחיל להשוויץ באתר שבניתם.
עכשיו ברור לנו מה הדרך שיש לעבור, בואו נראה יותר לעומק מה כל אחד מהשלבים אומר ואיך לעבור אותו בשלום.
שלב א' לבניית אתר עסקי מנצח
הגדירו את מטרת האתר!
לא פעם ולא פעמיים יצא לי לעבוד עם בעלי עסקים שיודעים שהם רוצים אתר, אבל אין להם מושג מה התוצאות שהם רוצים לקבל כתוצאה מבניית האתר העסקי שלהם.
כשאנחנו מציבים מטרה ברורה ומוגדרת לאתר שלנו, משהו אחד שאנחנו רוצים שהגולשים יבצעו, האתר שלנו הופך להרבה יותר ממוקד מטרה וברור.
בחירת מטרה מקרב אותנו צעד ענק לעבר השגת מטרה, כי נוכל למקד את בונה האתרים שלנו - לצור אתר שתואם את המטרות שלנו.
לפני שאתם נכנסים לתהליך של בניית אתר עסקי, חשוב שתשאלו את עצמכם למה אתם עושים את זה? מה אתם רוצים לקבל כתוצאה מבניית האתר הזה? לאיזה פעולה אתם רוצים לכוון את הגולש?
ברגע שתדעו לענות על שאלה זו, חשוב שתדגישו את זה לחברת בניית האתרים שאתם עובדים איתה. זו גם אחת השאלות הראשונות שאנחנו שואלים בעלי עסקים שעובדים איתנו על בניית אתר עסקי מותאם אישית.
אבל יש כאן מלכודת אחת קטנה...
הרבה בעלי עסקים שאנחנו עובדים איתם, אומרים שמטרת האתר שלהם היא "שימצאו אותי בגוגל".
שימו לב - לאפשר למתעניינים למצוא אתכם בגוגל זו תוצר לווי, זו לא המטרה של האתר שלכם.
מטרה טובה יכולה להיות אחת משלושת הדברים הבאים:
- בנייה של רשימת תפוצה
- השארת פרטים ויצירת קשר
- רכישה של מוצר
מומלץ לבחור רק אחת מהן על מנת להגיע לתוצאות המיטביות.
בואו נראה מהמשמעות של מטרות אלו ואיך אפשר לממש אותן בעזרת האתר העסקי שלכם.
איזה מטרה כדאי לך לבחור לאתר שלך?
א. לבנות רשימת תפוצה
או במילים אחרות, אתם רוצים לבנות אתר שמייצר מערכת יחסים עם הלקוח
לא סתם אומרים, שהכסף נמצא ברשימת התפוצה. רשימת תפוצה היא כלי שיווקי עוצמתי שמאפשר לנו לבנות מערכת יחסים ארוכת טווח עם לקוחות פוטנציאליים ולשווק להם מוצרים שונים לאורך זמן.
כאשר אתם מגדירים שמטרת האתר היא לבנות רשימת לידים או רשימת תפוצה, אתם שמים דגש על בנייה של מערכת יחסים ארוכת טווח עם הלקוח ולא רק יצירה של רווח מהיר וחד פעמי.
כדי להשיג את המטרה הזו, אנחנו נשים באתר העסקי דגש על הצעות לקבלת מוצר מתנה כמו ספרון או הדרכה בתמורה להשארת פרטים. ננסה להניע את הלקוח להשאיר לנו את השם והאימייל שלו על מנת שנוכל לשלוח לו תכנים והצעות למוצרים והשירותים שלנו בהמשך.
מומלץ שאתר כזה יכיל טופס הרשמה לקבלת מתנה (ספרון או הדרכה) בכל עמודי האתר.
ב. לעודד יצירת קשר
בניית אתר שמעודד יצירת קשר והשארת פרטים
אתם נותנים שרות? מרוויחים כסף בעיקר מעבודה 1 על 1 עם הלקוח? השירות שאתם נותנים הוא חד פעמי כמו למשל צביעת בתים או צילום אירועים?
כנראה המטרה העיקרית של האתר שלכם היא השארת פרטים ויצירת קשר.
לכן בכל אחד מהחלקים של האתר שלכם ננסה להניע את הגולש לצור איתנו קשר או לקבוע שיחת יעוץ.
במקרה כזה, בתהליך בניית האתר שלכם חשוב שתשימו דגש על הוספת של טופס יצירת קשר בתחתית של כל עמוד.
ג. ביצוע רכישות
בניית אתר שמעודד ביצוע רכישות אונליין
אחת הטעויות הנפוצות של בעלי עסקים באינטרנט, היא לבקש מהלקוח להוציא את כרטיס האשראי מוקדם מידי, לפני שהוא סומך עלינו ובוטח בנו.
זו הסיבה למה שתי המטרות הראשונות שהזכרתי הן בנייה של רשימת תפוצה ויצירת קשר, כי המטרות האלה מרמזות על תהליך שהלקוח צריך לעבור מהרגע שהוא שומע עליך לראשונה עד לנקודה שהוא רוכש מאיתנו.
מערכת יחסים עם הלקוח דומה מאוד בטבע שלה לזוגיות בין בני זוג.
אנחנו מכירים זה את זה במקרה – באינטרנט, בהרצאה, כנס, מפגש חברים, לאחר מכן אנחנו קובעים דייט או במקרה שלנו שיחה, אנחנו מפתחים אמון כלפי הצד השני ולאט לאט מבססים את הקשר.
הרי לא נתחתן עם האדם שהרגע הכרו, בדייט הראשון, נכון?
עסק שמפספס את השלב של בניית מערכת יחסים, מייצר לקוח חד פעמי שלא ממש נאמן לו.
לכן, אם המטרה שלכם שהאתר שלכם ייצר עבורכם מכירות וימיר גולשים ללקוחות משלמים, חשוב שתבינו איך לעשות זאת בצורה כזו שבונה אמון ומייצרת מערכת יחסים – אחרת יהיה לכם קשה להשיג את המטרות שלכם.
למשל אם אתם חנות דיגיטלית, שהמטרה שלה כמובן לעודד רכישות, הוסיפו אלמנטים שיאפשרו לכם לפתח מערכת יחסים עם הלקות.
תוכלו לשלב באתר אפשרות לקבל הנחה תמורה הרשמה לרשימת תפוצה (מאין מועדון לקוחות) או אולי דוגמית במתנה. אם אתם מוכרים ספר – הציעו ללקוחות שלכם להוריד את הפרק הראשון במתנה תמורה הרשמה לרשימת תפוצה.
בצורה הזאת אתם מאפשרים ללקוחות שלא מכירים אותם וסומכים עליכם, לפתח איתם מערכת יחסים לאורך זמן ולא רק לרכוש מכך באופן חד פעמי כי אתם הכי זולים בשוק היום.
באתר שהמטרה שלו לייצר מכירות, הוסיפו קריאות ברורות לפעולה, המלצות מרובות, אחריות, מדיניות החזרים וביטולים וכל דבר שיעזור ללקוח לסמוך עליך לפני שהוא משאיר כרטיס אשראי.
עכשיו, אחרי שהבנו איזה מטרות כדאי לנו לבחור לאתר שלנו, בואו נדבר על איך כדא לבנות את האתר שלנו וספציפית – באיזה פלטפורמה כדאי לבחור.
אני מאוד ממליצה להתעמק בשאלה הזו לפני שאתם בוחרים חברה לבניית אתרים. ככה תוכלו לבחור חברה שעובדת עם הטכנולוגיה שאתם רוצים ולא להפך.
שלב ב' בוחרים פלטפורמת בניית אתרים מתאימה
האם לבנות אתר עסקי ב-וורדפרס או ב-wix?
וורדפרס או וויקס? אם היייתי יכולה לקבל שקל על כל פעם ששואלים אותי את השאלה הזו, הייתי כבר מילונרית.
למרות שקיימות טכנולוגיות נוספות שתוכל ולבחור בהם עבור האתר שלכם כמו מג'נטו, דרופל, HTML פשוט ועוד. וורדפרס ו-wix הן שתי הטכנולוגיות הפופלריות ביותר בשיראל.
נכון להיום, וורדפרס מחזיקה בנתח שוק של 32% מבין כלל האתרים הקיימים ברשת ו-59% מכלל האתרים המנוהלים ע"י מערכת ניהול תוכן.
אז האם כדאי לכם בוודאות לבנות אתר על וורדפרס? האמת התשובה לשאלה זו היא טיפה מורכבת כי היא דורשת להבין לעומק את ההבדלים בין שתי הפלטפורמות האלו לבניית אתרים.
הרבה בעלי עסקים לא מתעמקים בשאלה הזו, ופשוט הולכים על הפלטפורה שחברת בניית האתרים שלהם עובדת איתה ולדעתי זו פשוט טעות...
הפלטפורמה שתבחרו לאתר שלכם תקבע כמה קל או קשה יהיה לכם לעדכן את האתר שלכם, לנהל אותו והיא גם תשפיע על היכולת שלכם לקדם את האתר שלכם בגוגל.
בנוסף לכל פלטפורמה יש עלויות שונות לחלוטין ויכולות שונות גם כן.
בואו נבצע השוואה מהירה בין שתי הפלטפורמות.
1. מחירים ועלויות של בניית אתר וורדפרס מול wix
עלות הבנייה והתחזוקה של אתר האינטרנט שלנו היא גורם חשוב בבחירה של הפלטפורה המועדפת עלינו לבניית האתר.
העלות הכוללת של הבנייה והתחזוקה של האתר העסקי שלך תהיה תלויה כמובן בצרכים שלך. למשל אתר עם 100 דפים יהיה יקר יותר מאתר פשוט עם 5 עמודים בלבד.
יחד עם זאת, לכל פלטפורמה לבניית אתרים, יש עלויות שונות שחשוב שנהיה מודעים אליהם.
בואו נשווה בין העלויות הקבועות בבניית אתר וורדפרס ואתר וויקס כדי להבין איזו מבין השתיים תתן לך החזר גדול יותר תמורת ההשקעה שלך.
WORDPESS
וורדפרס היא פלטפורמה שזמינה לכולם בחינם. הרבה פעמים שואלים אותי למה וורדפרס היא חינמית והאם יש כאן איזו מלכודת?
אם נהיה כנים, המלכודת היחידה שיכולה להיות כאן היא שעליך לרכוש דומיין ושטח אחסון שעליו תוכלו להתקין את המערכת. יש אינספור חברות אחסון שתוכל לבחור מהם בעלויות משתנות.
אחסון בחברה ישראלית כמו LiveDNS יכול לעלות החל מ-29 שקל לחודש. בחברות בינלאומיות כמו BlueHost תוכלו לרכוש אחסון אפילו ב $2.75 לחודש.
אנחנו ב-DesignPlusMore עובדים עם חברת Upress שמציאה הרבה מאוד פתרונות מתקדמים לאתרי וורדפרס. היא סופר מהירה, עם תמיכה תכנית זמינה בעברית.
היופי בוורדפרס שאתם שולטים לגמרי בתשתית שאתם בוחרים כאשר בוויקס זה לא קיים.
עלות האתר שלכם יכולה כמובן לגדול במידה ואתם בוחרים להתקין תוספי פרימיום או תבניות עיצוב בתשלום להרחבת יכולות האתר שלכם.
אבל, אין לכם מה לדאוג!
בוורדפרס יש אלפי תוספים חינמים לחלוטין ותבניות עיצוב שתוכלו להשתמש בהם ללא תשלום נוסף.
WIX
וויקס מציעה מערכת בניית אתרים פשוטה וקלה לתפעול בחינם. אבל, יש לה שתי חסרונות מאוד מאוד גדולים.
דבר ראשון, וויקס מוסיפה פרסומות בראש ותחתית האתר החינמי שלה. שנית, היא לא מאפשרת להוסיף כתובת אתר(domain) מותאמת אישית. לכן כתובת האתר שלך תמיד תהיה username.wix.com/sitename.
Username הוא שם המשתמש שלך ו-sitename יהיה שם האתר שתבחר.
בנוסף, התוכנית החינמית של wix לא מאפשרת להוסיף תוספים חיוניים כמו Google Analytics, Favicon , עמודי מוצר, חנות ועוד.
על מנת להסיר את הפרסומות ולהוסיף פיצ'רים שחיוניים כדי לבנות אתר עסקי רציני, עליך לשדרג את האתר לאחת התוכניות פרימיום שלהם.
כל תוכנית פרימיום בעלת נפח אחסון שונה, רוחב פס שונה ותוספים שונים כמו חנות ו- SEO. תוכל לשלם להם על בסיס חודשי או שנתי.
התוכנית המומלצת ב-wix עולה $12 לחודש ו-$16 לחודש במידה ויש לך חנות אלקטרונית.
כלומר מדובר על לעלות קבועה של כ-45 שלים לחודש ($12).
- העלות הזו לא כוללת בתוכה תוספים ותוכנות שתצטרך לניהול האתר שלך.
סיכום
וורדפרס לגמרי מנצחת את wix כאן כי המחיר שלה הרבה הרבה יותר גמיש. תוכלו לבחור לאחסן את האתר שלכם בחברות שונות ובהתאם לכך העלויות ישתנו. כמו כן, העלות של האתר תלוייה בכמה משאבים אתם משתמשים.
2. קלות שימוש – וורדפרס מול wix
אם אתם כמו רוב הלקוחות שלנו, אתם לא רוצים לבזבז הרבה זמן בללמוד כישורים חדשים כדי לנהל את האתר שלכם. אתם רוצים שזה יהיה פשוט, נוח ולא מסובך.
כמו כן, אתם כנראה תרצו שהממשק ניהול יהיה בעברית ושתוכלו לעדכן ולשנות את האתר שלכם בקלות ומהירות.
בואו נראה מה וויקס וורדפרס יכולות להציע לנו כאן....
WORDPRESS
וורדפרס מגיעה עם עורך ויזואלי המאפשר הזנה של תוכן בקלות ומהירות. הממשק מזכיר מעט את העורך של וורד.
בנוסף, וורדפרס מגיעה גם עם תבנית עיצוב מאפשרת לערוך את הנראות הכוללת של האתר.
כדי לקבל שליטה מלאה על הנראות של האתר שלכם, עליכם ללמוד לא מעט דברים כמו עריכה של תפריטים, עבודה עם עורך הפוסטים ועוד.
זה אומר שעקומת הלמידה של וורדפרס היא יותר ארוכה מאשר וויקס.
אבל, לוורדפרס יש יתרון אחד גדול..
וורדפרס מאפשרת להתקין תוספים שונים בחינם, המאפשרים להעשיר את יכולות האתר. זה אומר שתוכלו לשלוט במידה הרבה יותר גדולה באתר שלכם ולהוסיף יכולות תוך כדי תנועה.
אחד התוספים שאנחנו עובדים איתם באופן קבוע הוא Elementor, המאפשר לבנות אתרים בעזרת ממשך Drag & Drop. הוא נותן לנו שליטה מלאה על כל אלמנט באתר שלנו והיופי הוא – שיש לו גירסה חינמית לחלוטין הזמינה לכל אחד.
WIX
וויקס פיתחה הרבה מאוד כלים עוצמתיים קלים לשימוש על מנת שכל אחד יוכל לבנות את האתר שלו לבד.
יש לwix ממשק Drag & Drop שבעזרתו תוכלו לבחור אלמנט ולגרור אותו בקלות למסך. בנוסף, אופן העידכון של טקסטים באתר דומה מאוד לוורד – כל מה שעליכם לעשות הוא לסמן טקסט ולהתחיל להקליד.
בעזרת וויקס תוכלו לגרור אלמנטים לכל מקום באתר שלכם, לארגן דברים בעמודים השונים, לכתוב תוכן ולהוסיף מדיה בעזרת ממשק מאוד מאו דידידותי.
הרבה אנשים לא טכנולוגיים במיוחד רואים בממשק של wix כברכה שחוסכת להם המון המון זמן וצורך ללמוד לכתוב קוד.
סיכום
וויקס היאלגמרי המנצחת כאן. משתמשים חדשים לא צריכים לבזבז הראבה זמן כדי ללמוד את הפלטפורמה או כדי להוסיך תוספים. אפשר להתחיל לבנות את האתר בקלות בזמן שוורדפרס מצריך יותר השקעה.
יחד עם זאת, השימוש בתוספים מתקדמים כמו Elementor & Divi נותנת הרבה יותר שליטה ויכולת לבעל האת מאשר העורך הפשוט של wix.
3. עיצוב ופריסת אתר
העיצוב של האתר שלך משחק תפקיד חשוב בהצלחה שלך. כל בעל אתר צריך עיצוב שלא רק נראה טוב, אלא שידידותי למשתמש וגורם למותג שלו לבלוט.
WORDPRESS
לוורדפרס יש אלפי תבניות עיצוב חינמיות ובתשלום שזמינות עבורך. תבניות חינמיות מגיעות עם תמיכה מוגבלת, אבל הן גם עוברות תהליך בדיקה מאוד מבוקר.
תבניות עיצוב בתשלום בדרך כלל מגיעות עם יותר פיצ'רים ואפשרויות תמיכה מורחבות.
לוורדפרס יש תבניות עיצוב מסוגים שונים. החלק מאתרים קטנים לשימוש אישי ועד לאתרי מסחר גדולים. כל תבנית בדרך כלל מגיעה עם אפשרויות שונות להתאמה אישית. ניתן לבצע שינויים מתקדמים בתבנית בעזרת תמיכה של מתכנת.
WIX
Wix מגיעה עם יותר מ-500 תבניות מוכנות מראש לבחירתך. כל עיצובי האתרים של וויקס מותאמים למובייל וכתובים ב-HTML5(שפת תכנות). בעזרת כלי המערכת של wix, תוכל להתאים אישית אליך את עיצוב האתר שלך, המבנה והתוכן שלו.
ל-wix יש עיצובים שמתאימים לכל סוג של אתר ועסק. התבניות מחולקות לקטגוריות כמו: עסקים, מסחר אלקטרוני, תחביבים, אומנת, אישי וכדומה.
החיסרון הגדול של WIX הוא שברגע שבחרתם תבנית, לא תוכלו לשנות אותה. תוכלו להתאם אותה רק בעזרת הכלים הקיימים של WIX. לא תוכלו להחליף תבנית או לפתח משהו משלכם.
סיכום
לוורדפרס יש הרבה יותר תבניות עיצוב לבחור מהן מאשר ב-WIX. משתמשי וורדפרס יכולים להחליף תבניות עיצוב או להתאים אותם איך שהם רוצים ללא כל מגבלות.
בנוסף הקוד של וורדפרס פתוח - משמע ניתן להרחיב את המערכת בעזרת שירותים של מתכנת.
אז WIX או WORDPRESS?
נכון להיום, ההמלצה שלנו לרוב העסקים היא לבנות אתר עסקי על וורדפרס. המערכת הרבה יותר גמישה והשליטה עליה לגמרי בידיים שלכם.
יחד עם זאת, אם אתם מתכננים לבנות את האתר לבד, בלי לפנות לאיש מקצוע - WIX היא המערכת עבורכם.
לסיכום,
כשאתם ניגשים לתהליך בניית האתר העסקי שלכם, חשוב שתבחרו מטרה ברורה לאתר. חשוב שיהה ברור מה אתם רוצים להשיג ומה הפעולות שתצרו שהגולשים שלכם יבצעו.
לאחר מכן, חשוב שתבחרו את הפלטפורמה המתאימה לבניית האתר שלכם. לאחר בחירת הפלטפורמה, תוכלו לבחור חברת בניית אתרים שמתאימה לכם ועונה על הדרישות שלכם.
בניית אתר עסקי יכול להיות תהליך כיפי וקל. בחרו חברה אמינה לעבוד איתה, ותחסכו לעצמכם את הכאב ראש של לנסות לעשות את זה לבד
אנחנו נשמח לעמוד לרשותכם ולעזור לכם בבניית אתר עסקי יפייפה ושיווקי לעסק שלכם.
רוצים לשמוע עוד על השרות שלכם? כנסו לעמוד בניית אתרים באתר ונשמח לעמוד לרשותכם.